Συχνες ερωτησεις-απαντησεις

Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Διαβάστε συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το Harkontroll - Hair Beauty Concept

Μπορώ να χρησιμοποιώ το Harkontroll όταν είμαι έγκυος και θηλάζω;

Μπορείτε να παίρνετε το Harkontroll Original όταν είστε έγκυος και θηλάζετε, αλλά θα πρέπει να περιμένετε για το Harkontroll Boost μετά από αυτήν την περίοδο. Πάντα να ενημερώνετε τη μαία σας εάν παίρνετε συμπληρώματα ενώ είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Πόσο καιρό πρέπει να παίρνω το Harkontroll;

Μια υγιής τρίχα μεγαλώνει κατά μέσο όρο περίπου 1 εκ. το μήνα και πιο αργά στη γραμμή των μαλλιών. Το Harkontroll Boost συνιστάται για τουλάχιστον 3 μήνες για βέλτιστα αποτελέσματα. Μετά από αυτό, μπορείτε να περάσετε στο πιο σύνθετο Hair Control Original, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τακτικά για να εξασφαλίσει μια καλή παροχή θρεπτικών ουσιών στη ρίζα των μαλλιών και έτσι να διατηρήσει την ποιότητα και τη δύναμή τους. Μπορείτε όμως να συνεχίσετε και με το Hair Control Boost, αν θέλετε.

Μπορεί το Harkontroll να προκαλέσει παρενέργειες;

Ναι, εάν είστε ευαίσθητοι ή έχετε αλλεργία σε οποιοδήποτε από τα συστατικά, θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη του Harkontroll.

Από πού προέρχεται η κερατίνη στο Harkontroll Boost;

Είναι μία βιοδιαθέσιμη κερατίνη που ονομάζεται Κυνατίνη HNS, και βιοδιαθέσιμη σημαίνει ότι προσκολλάται στη ρίζα των μαλλιών εσωτερικά και τη θρέφει, έτσι ώστε να έχετε μια δυνατότερη και πιο γεμάτη τρίχα.

Το Harkontroll περιέχει λακτόζη, πρωτεΐνη γάλακτος ή γλουτένη;

Όχι, το Hair Control είναι απαλλαγμένο από αυτά τα αλλεργιογόνα.

Πώς λειτουργεί το Harkontroll;

Η ρίζα των μαλλιών τρέφεται από την κυκλοφορία του αίματος και επομένως είναι σημαντικό να ακολουθείτε μία σωστή διατροφή έτσι ώστε τα μαλλιά και τα νύχια να παίρνουν τα δικά τους θρεπτικά συστατικά. Δεν υπάρχει ποτέ μία μόνη ουσία που να κάνει τα μαλλιά και τα νύχια να χάσουν τη φυσική τους κατάσταση, τη δύναμη και την ανάπτυξή τους. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα συνεργάζονται στον οργανισμό μας για να εκπληρώσουν διαφορετικές λειτουργίες. Το Hair Control Original αποτελείται γενικά από θρεπτικά συστατικά με αμοιβαία αλληλεπίδραση, περιέχει δηλαδή σημαντικό ποσοστό βιοτίνης, ψευδάργυρου και σελήνιου που απαιτούνται για τη διατήρηση της φυσιολογικής ποιότητας της τρίχας και της ανάπτυξης των μαλλιών. Το Hårkontroll Original περιέχει επίσης κεχρί, το πιο θρεπτικό δημητριακό μας και πυρίτιο από μπαμπού. Το Hair Control Boost αποτελείται από βιταμίνες, μέταλλα και μία επιπλέον δόση βιοτίνης για περιόδους που τα μαλλιά χρειάζονται το κάτι παραπάνω. Το Hair Control Boost περιέχει επίσης την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κερατίνη Κυνατίνη HNS. Η κερατίνη είναι το κύριο συστατικό στα μαλλιά, μία πρωτεΐνη που έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κυστεΐνη αμινοξέος, μία φυσική δεξαμενή θείου.

Τα μαλλιά μεγαλώνουν συνέχεια;

Όχι, τα μαλλιά έχουν διαφορετικές φάσεις. Η αναγεννητική φάση διαρκεί από 2 έως 8 χρόνια. Εδώ, τα κύτταρα διαιρούνται στη ρίζα των μαλλιών και παράγουν την επιφάνεια της τρίχας. Ο θύλακας της τρίχας αναπτύσσεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος για θρέψη. Το μήκος των μαλλιών καθορίζεται επίσης από τη διάρκεια αυτής της φάσης. Η καταγονική φάση σημαίνει ανανέωση και διαρκεί 2 έως 4 εβδομάδες. Το τριχοθυλάκιο συρρικνώνεται σε περίπου το ένα έκτο του κανονικού μεγέθους του, τα μαλλιά σταματούν να αναπτύσσονται και η ρίζα τελικά ωθείται προς τα πάνω και πέφτει. Η τελογενής φάση ονομάζεται επίσης και φάση ανάπαυσης μαλλιών, και διαρκεί 2 έως 4 μήνες. Τα μαλλιά δεν μεγαλώνουν, αλλά παραμένουν σε επαφή με το θύλακα της τρίχας όταν η ρίζα αναπαύεται. Περίπου το 10-15% του συνόλου των τριχών βρίσκονται πάντα στην τελογενή φάση και μετά από αυτό ο κύκλος ολοκληρώνεται και τα μαλλιά αλλάζουν ξανά μπαίνοντας στην αναγεννητική φάση.

Πώς επηρεάζονται τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται απότομα στο σώμα και τα μαλλιά συχνά γίνονται πυκνότερα και πιο λαμπερά. Μετά τον τοκετό, τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν ξανά και τα τριχοθυλάκια εισέρχονται στην αδρανή φάση, οδηγώντας σε αυξημένη τριχόπτωση για μία περίοδο. Συνήθως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου θηλασμού, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, καθώς το σώμα εκτίθεται σε μεγάλο στρες και απαιτείται περισσότερη τροφή.

Πώς επηρεάζονται τα μαλλιά από την εμμηνόπαυση;

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η ισορροπία μεταξύ των οιστρογόνων ορμονών και της τεστοστερόνης αλλάζει, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα και την ανάπτυξη των μαλλιών. Με την πάροδο της ηλικίας, μειώνεται και ο αριθμός των τριχών στο κεφάλι, καθώς η φάση ανάπτυξης γίνεται μικρότερη και η φάση ανάπαυσης μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά δεν μπορούν να αναπτυχθούν τόσο πολύ όσο πριν. Χαμηλότερη περιεκτικότητα σε οιστρογόνα επηρεάζει επίσης την ανθεκτικότητα των μαλλιών που γίνονται λεπτότερα και πιο εύθραυστα. Μία καλή βοήθεια στη διαδικασία απόκτησης μακρύτερων και δυνατότερων μαλλιών είναι το Harkontroll Boost.

Τι σημαίνει τριχόπτωση;

Συνήθως χάνουμε περίπου 100 τρίχες την ημέρα, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εάν χάνετε περισσότερες τρίχες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να μιλήσετε για τριχόπτωση. Υπάρχουν πολλές αιτίες τριχόπτωσης, όπως προβλήματα θυρεοειδούς, παρατεταμένο άγχος ή λοιμώξεις. Εάν ανησυχείτε, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από γιατρό για να μάθετε τις υποκείμενες αιτίες.

Ποιοι εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν τα μαλλιά;

Το υπερβολικό λούσιμο, το έντονο βούρτσισμα, οι βαφές, το ντεκαπάζ, ο ήλιος και το μπάνιο στη θάλασσα, η υψηλή θερμότητα από ισιωτικές συσκευές και πιστολάκια καθώς και τα σφιχτά δεσίματα μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της τρίχας αποδυναμώνοντας και αραιώνοντας τα μαλλιά. Αφήστε τα μαλλιά να ξεκουραστούν από καιρό σε καιρό και να είστε προσεκτικοί εφαρμόζοντας τακτικά μάσκες για να προσθέσετε ενυδάτωση, αφού μία ξηρή και εύθραυστη τρίχα σπάει και πέφτει εύκολα. Επίσης, φροντίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling με θερμική προστασία όταν πρόκειται να ισιώσετε ή να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι και να τα προστατεύετε από τον δυνατό ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

#harkontroll

Ακολουθήστε το Harkontroll στο Instagram

Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας για τα μαλλιά. Από την παραγωγή έως τη διοργάνωση εκδηλώσεων - εδώ θα βρείτε τα τελευταία νέα από το Harkontroll